Beschikbaarheid van elektrische laadpalen in Apeldoorn

Afgelopen week heb ik samen met D66-collega raadslid Marco Wenzkowski schriftelijke vragen aan het college gesteld over de beschikbaarheid van laadpalen in Apeldoorn. We vinden het belangrijk dat het gebruik van elektrische- en hybride auto’s toeneemt, en dan kan worden gestimuleerd door onder meer het aanbieden van voldoende laadpalen.

Regelmatig ontvangen wij echter signalen van bezoekers van onze binnenstad dat de laadpalen bezet zijn door auto’s of zelfs fietsen die niet voorzien zijn van een elektrische- of een hybride motor. Het effect hiervan is dat zij niet van de laadpaal gebruik kunnen maken, hetgeen uiteraard een onwenselijke situatie is.

Eind 2013 heb ik hierover al schriftelijke vragen gesteld. Een van de toezeggingen destijds was het aanpassen van bebording en markeringen, om zo duidelijk te maken of een parkeerplaats is bedoeld voor een elektrische auto.

Nu blijkt dat parkeerplaatsen bij laadpalen nog steeds onbedoeld bezet zijn door de klassieke auto. Wat ons betreft is handhaving nodig. De vraag is nu in hoeverre dat mogelijk is.

De schriftelijke vragen zijn te downloaden op de website van de gemeente Apeldoorn.