Giro d’Italia: een evenement voor en door Apeldoorners

Als de start van een groot wielerevenement van de Giro d’Italia in Gelderland is, mag een fietsstad als Apeldoorn niet ontbreken. Het geeft een impuls aan de breedtesport in Apeldoorn, maar ook aan de Apeldoornse economie (we hebben het over een impuls van 3,5 mln euro) en het zet Apeldoorn internationaal op de kaart. Dat maakt het wat het CDA betreft de investering waard, maar vooral ook omdat de Giro d’Italia een feest wordt voor onze inwoners.

Het topsportbudget wat we bij de begroting vorig jaar hebben ingesteld, wordt op deze wijze prima besteed. Het CDA waardeert het ook dat de provincie Apeldoorn als een van de steden ziet waar dit evenement georganiseerd gaat worden. Die uitgestoken hand, ook financieel, nemen we graag aan.

De Giro d’Italia is een evenement voor Apeldoorners, maar wat ons betreft ook door Apeldoorners. Dat betekent dat we ook een bijdrage van onze Apeldoorners mogen verwachten. In de vorm van het organiseren van activiteiten, of door een financiële bijdrage van ondernemers.

Dit bericht is ook op de website van het CDA Apeldoorn verschenen.